kpa3maj.hr

Vijesti

Natrag na vijesti

11.12.2009.

Ekološka akcija u lučici Brgudi

U subotu 17.10. članovi i ronioci našeg kluba odazvali su se u većem broju na ekološku akciju čišćenja okoliša i podmorja u našem klubu. Na slikama možete vidjeti kako je to izgledalo.

10.12.2009.

Ekološke akcije 2009.

Voditelj ekološke sekcije sastavio je izvješće ekoloških akcija na kojima su sudjelovali članovi našeg kluba. Popis ekoloških akcija sa članovima koji su na njima sudjelovali možete vidjeti ovdje...

09.12.2009.

Otvoreni kup Hrvatske u podvodnoj fotografiji

Od 2. do 4. listopada 2009. u Rovinju održao se Kup Hrvatske i Otvoreni kup Hrvatske u podvodnoj fotografiji ''Antun Gavranović'' u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i KPA Rovinj. U konkurenciji 19 natjecatelja iz Hrvatske Italije i Slovenije članovi KPA 3. maj, Đordano Bucci kao fotograf i Nikša Moreti kao model, osvojili su prvo mjesto u Otvorenom kupu Hrvatske i prvo mjesto u Kupu Hrvatske u kategoriji fotografija snimljenih kompaktnim aparatom. U ekipnom poretku hrvatskog kupa KPA 3. maj osvojio je treće mjesto.

Galeriju slika svih natjecatelja možete vidjeti ovdje...

13.07.2009.

Atestiranje klupskih boca

Obavještavamo sve članove kluba da su klupske ronilačke boce poslane na atestiranje te se stažna ronjenja do daljnjega mogu vršiti samo sa privatnim ronilačkim bocama. O ponovnoj mogućnosti korištenja klupskih boca za stažna ronjenja će biti obavijest na oglasnoj ploči i na web stranici.

08.07.2009.

17. otvoreno ekipno i pojedinačno prvenstvo hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

U subotu i nedjelju 4. i 5. 07. 2009. na bazenu Utrina u Zagrebu održalo se 17. otvoreno ekipno i pojedinačno prvenstvo hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. Na prvenstvu je nastupilo 12 takmičara našega kluba. Ženska ekipa osvojila je 2.mjesto u ekipnom plasmanu iza ekipe Medulina, dok su 3. bile natjecateljice RK Geronimo. Isti rezultat, 2. mjesto u ekipnom plasmanu je postigla i muška ekipa iza RK Šoderica. Na kraju, KPA 3. Maj je sakupio najveći broj bodova i postao ekipni pobjednik 17. prvenstva hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju.

Više o samom natjecanju možete pročitati ovdje...

30.06.2009.

3. utrka Svjetskog kupa "3.Maj" u podvodnoj orijentaciji

Klub podvodnih aktivnosti «3.Maj» iz Rijeke, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Općine Fužine, te pod supokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, uspješno je organizarao 3. utrku Svjetskog kupa „3.maj“ u podvodnoj orijentaciji. Natjecanje se odvijalo na jezeru Lepenice u Fužinama od 19. do 21.lipnja 2009 godine. Nastupio je 51 natjecatelj, 30 muškaraca i 21 djevojka iz 7 država. Službeni trening odvijao se u petak 19. lipnja. Uvjeti za treniranje bili su idealni tako da su sve ekipe mogle na najbolji mogući način upoznati jezero. U subotu 20. lipnja nakon službenog otvorenja startala je prva od dvije discipline, reperi. U ženskoj konkurenciji discipline reperi pobjedila je Syenickkina Katerina iz Ukrajine. Naše najbolje natjecateljke zauzele izvrsno 6. mjesto Miloš Saša (KPA Kostrena) i 7. Mjesto Margetić Ivona (KPA 3.Maj). U muškoj konkurenciji discipline reperi pobijedio je Zolotov Olexandr iz Ukrajine. Naš najbolji natjecatelj bio je Robert Čupev iz KPA Kostrene. Iako je jaka kiša padala tijekom cijelog jutra organizatoru nije smetala da uspješno završi prvi dan natjecanja. U nedjelju po puno boljim vremenskim uvjetima startala je ekipna disciplina. U ženskoj konkurenciji pobijedila je ekipa iz Mađarske, a ekipa Kluba podvodnih aktivnosti „3.Maj“ u sastavu Nika Keller, Ivona Margetić i Silvija Kamhi zauzela je izvrsno 3. mjesto i pokazala da može konkurirati puno iskusnijim ekipama. U muškoj konkurenciji očekivano je pobijedila ekipa Ukrajine. Organizator je i ovaj put pohvaljen od svih ekipa i krovne svjetske ronilačke organizacije CMAS na izvrsnoj organizaciji. CMAS-u je najavljena kandidatura za slijedeću godinu, a želja je da utrka u Fužinama postane jedna od stanica svjetskog kupa.

29.06.2009.

Ekološka akcija čišćenja Rječine

Na poziv Mjesnog odbora Centar – Sušak, Klub podvodnih aktivnosti „3.Maj“ odazvao se na ekološku akciju čišćenja korita Rječine. Čistilo se korito duž šetališta A.K.Miošića. Osim članova Mjesnog odbora Centar-Sušak i ronilaca Kluba podvodnih aktivnosti 3.Maj akciji su se odazvali članovi ŠRD Luben te susjedi iz Mjesnog odbora Luka. Nakon akcije mogli smo se uvjeriti da korito Rječine „ukrašavaju“ kamionske gume, prometni znakovi, bicikle, betonski blokovi te razni sitni otpad. Napunila su se dva velika kontejnera za smeće. Ovom i sličnim akcijama članovi Kluba podvodnih aktivnosti „3.maj“ žele podići svijest građana kako bi se smanjila količina smeća koja završava na dnu mora, rijeke ili jezera.

15.06.2009.

3. Utrka Svjetskog kupa "3. Maj" u podvodnoj orijentaciji

Klub podvodnih aktivnosti „3.Maj“ iz Rijeke po drugi put je dobio čast da bude domaćin 3. utrke svjetskog kupa „3.Maj“ u podvodnoj orjentaciji. Natjecanje će se održati na jezeru Lepenice u Fužinama u vremenu od 19.- 21.06.2009. Na natjecanju će se roniti u dvije discipline podvodne orijentacije: reperi i ekipna disciplina. Očekujemo između 80 i 90 natjecatelja iz 20-ak zemalja svijeta. Kako jedna takva utrka ima zahtjevnu organizaciju osnovan je Provedbeni odbor čiji je predsjednik prof. Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu.

Više o samom natjecanju možete pročitati ovdje...

08.06.2009.

Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji

Slijedeći vikend 12.-14.06.2009. naš klub organizira državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji na jezeru Lepenice u Fužinama. Molimo sve članove kluba da se odazovu u što većem broju i pomognu oko organizacije prvenstva koje je uvertira svjetskom kupu u podvodnoj orijentaciji.

25.05.2009.

Prstenovanje supova

I ove godine naš klub je tradicionalno 7. godinu za redom u suradnji s Eko centrom Beli sudjelovao na projektu prstenovanja supova. Ove godine bila je dvadeseta godišnjica prstenovanja, a u razdoblju od 10-17.05.2009. obišla su se staništa na Cresu, Plavniku i Krku i markirano je ukupno 48 bjeloglavih supova što je najveći broj od kako se obavlja prstenovanje.

O tome je izašao i članak u Novom Listu, a možete ga pročitati ovdje...

20.05.2009.

Ekološka akcija

U subotu 30.05.2009 godine u vremenu od 08.30 do 13.00 sati, sportsko pomorsko društvo «Luben« Bakar organizirati će akciju čiščenja podmorja na dijelu obale od ulaza u Luku za rasute terete do Suhe marine. U slučaju lošeg vremena pričuvni dan je Nedjelja 31.05.2009. U akciji će učestvovati pored organizatora, ronioci iz Kraljevice, KPA «Kostrena« iz Kostrene , KPA «3.Maj « iz Rijeke, RK «Karlovac« iz Karlovca, Pomorska škola Bakar, Osnovna škola Bakar, DVD Bakar. Biti će osigurana potrebna mehanizacija, kamion sa dizalicom za izvlačenje težih predmeta iz mora i određeni broj plovila. Nazočna će biti medicinska ekipa. Odvijanje akcije biti će prema slijedećem rasporedu:

08.00 - 09.00 sati ...... okupljanje , odlazak na lokaciju i priprema za uron

09.00 - 12.30 sati ...... čišćenje , prikupljanje otpada sa morskog dna i pospremanje u kontejnere

13.00 sati ...... domjenak

Za prijave i informacije javiti se Vedranu Ljubetiću na 0912030505.

12.05.2009.

Ekološka akcija

TZO Malinska organizira akciju čišćenja podmorja u ovu subotu, 16.svibnja 2009. Okupljanje je u 09:00, a ronjenje u 10:00 sati. Poslije je naravno ručak i druženje.

Za prijave i informacije javiti se Vedranu Ljubetiću na 0912030505.

11.05.2009.

Tečaj R1

Obavještavamo sve zainteresirane za polaganje tečaja R1 da se za proljetni termin (obično polovicom lipnja) već prijavio maksimalan broj kandidata. Svi kandidati koji se od danas na dalje prijave biti će obaviješteni o slijedećem terminu održavanja tečaja.

Ekološke akcije

EKO AKCIJA KORANA 16.svibnja 2009.

KPA „KARLOVAC“ i ove godine organizira jednodnevnu edukativno ekološku akciju čišćenja korita rijeke Korane.

Program : -do 10h okupljanje i prijava

- 11h početak akcije

- 13h ručak i druženje

- 15h moguće edukativno predavanje vezano za rijeke i uron po želji u jednoj od Karlovačkih rijeka.

- svaki sudionik dobiva i prigodnu majcu

EKO AKCIJA KOSTRENA 6.LIPNJA 2009.

Za prijave i informacije javiti se Vedranu Ljubetiću na 0912030505.

06.05.2009.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji

Od 01. do 3. svibnja 2009. na Visu je održano Otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji. Na natjecanju su nastupili slijedeći članovi našeg kluba: Kristijan Vitezić, Dado Pandža i Petar Fabijan kao fotografi i Darko Blažević, Letricija Linardić i Vedran Ljubetić kao modeli. Natjecali su se u kategoriji kompaktnih aparata i u konkurenciji 10 fotografa ostvarili izniman uspjeh.

Petar Fabijan ostvario je 2.mjesto, a Kristijan Vitezić 3.mjesto u otvorenom prvenstvu Hrvatske i prvenstvu Hrvatske, dok klupski dijelimo 1. mjesto u prvenstvu Hrvatske i 2. mjesto u otvorenom prvenstvu Hrvatske zajedno s klubom PIK-MORNAR.

Sve rezultate možete vidjeti ovdje...

A fotografije i bodovanje ovdje...

22.04.2009.

Ekološka akcija

Ljubitelji mora i podmorja, RK Njivice i ŠRD Zubatac iz Omišlja u suradnji s TZO Njivice Omišalj, Općinom Omišalj i Lučkom upravom Krk i ove godine organizira akciju čišćenja mora i podmorja. Akcija će trajati dva dana i to 25. travnja u Njivicama i 26.travnja 2009. godine u Omišlju s početkom u 10,00 sati. U Njivicama ćemo se okupiti na rivi ispred pošte, a u Omišlju na glavnoj rivi – Uvala Pesja. Potrebna vam je vlastita ronilačka oprema i napunjene boce. Obavezno sa sobom ponesite i signalne plutače (jedna plutača po paru ronioca). Svi ostali koji nisu ronioci, a vole i cijene čisto more također su dobrodošli. Molimo vas da potvrdite Vaš dolazak do 23. travnja 2009. na e-mail: rk.njivice@gmail.com ili da nazovete broj mobitela 098464613 - Denis Rukavina.

Članovi kluba koji će roniti u organizaciji kluba neka se jave Vedranu Ljubetiću.

Program akcije:

Subota: 25.travnja

10,00 – okupljanje i brifing

11,00 - polazak ronilaca

ČIŠĆENJE PODMORJA - AKVATORIJ NJIVICA

13,00 - završetak akcije

13,30 - ručak – zajedničko druženje

Nedjelja: 26.travnja

10,00 - brifing

11,00 - polazak ronilaca

ČIŠĆENJE PODMORJA-AKVATORIJ OMIŠLJA

13,00 - završetak akcije

13,30 - ručak – zajedničko druženje

17.04.2009.

Tečaj za kompresorista

Od 20.04.2009. do 22.04.2009. u vremenu od 20 do 22 sata u prostorijama kluba održati će se tečaj za kompresorista. Cijena tečaja je 400 kn, a za sve informacije možete kontaktirati Marina Perana.

16.04.2009.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji

Hrvatski ronilački savez kao organizator i P.I.K. 'Mornar'kao domaćin organiziraju Otvoreno Prvenstvo Republike Hrvatske u podvodnoj fotografiji Vis, 01.-03. svibnja 2009.

Propozicije natjecanja možete vidjeti ovdje...

Službenu stranicu natjecanja možete pogledati ovdje...

Za sva dodatna pitanja i informacije javiti se Kristijanu Viteziću ili kontakt osobama.

Ekološka akcija

09.05.SUBOTA - EKO AKCIJA GLAVOTOK (OTOK KRK) - ORGANIZATOR CONECT DIVING i TZ GRADA KRKA.

Organizator je osigurao i šatore (kamp GLAVOTOK) za one koji budu "preumorni" za povratak kući istog dana i dakako roštiljadu.

Za sve informacije javiti se Vedranu Ljubetiću na 0912030505.

15.04.2009.

Dežurstva ronjenja 2009. godine

Po uzoru na dosadašnju praksu dežurstva ronjenja napravljena je tablica dežurnih ronioca za stažna ronjenja srijedom u 17:30 sati. Svi zainteresirani za stažna ronjenja mogu se javiti dežurnim voditeljima prema rasporedu kojeg možete vidjeti ovdje...

14.04.2009.

Remont broda MB Andrej

Od danas počinju radovi na remontu broda. Kao i svake godine mole se svi članovi da se u što većem broju odazovu i pomognu radovima na remontu. Svi članovi koji žele pomoći neka se jave Nikoli Kestenu ili kontakt osobama.

Popis radova koje treba obaviti možete vidjeti ovdje...

Ekološke akcije

25.04. SUBOTA - EKO AKCIJA PRELUKA - ORGANIZATOR(DC-LAMKRA)

Za sve informacije javiti se Vedranu Ljubetiću na 0912030505.

31.03.2009.

Takmičenja u plivanju perajama

Natjecatelji kluba u proteklih su mjesec dana odradili dva važna takmičenja. Početkom ožujka, otputovali smo u Hajduszoboszlo na samom istoku Mađarske da bi sudjelovali na 3. utrci svjetskog kupa u plivanju perajama. Pridružila nam se i nova takmičarka, Sanja Gigović. Takmičenje je trajalo 2 puna dana, a ostvarili smo ove rezultate:

Sanja Gigović na 200m PP ostvarila je 14. mjesto u kategoriji seniorki.

Vanja Doboviček osvojio je 22. mjesto na 200m PP u seniorskoj kategoriji, dok je na 100m plivanja sa stereo perajama iznenadio i sam sebe sa 15. rezultatom takmičenja.

U nedjelju 22.03.2009. na bazenima Kantrida održano je otvoreno prvenstvo županije u plivanju perajama. Nastupili smo sa 5 takmičara koji su naravno osvojili sam vrh. Plivalo se 50m i 200m plivanja perajama te štafeta 4x50m. Naše primadone u sastavu Nika Keller, Sanja Gigović, Božidarka Matija Čerina i Weny Herceg bile su prve u štafeti na nivou županije i druge na otvorenom prvenstvu. Sanja Gigović je uz to, slavila još dva puta, na 50 i na 200 metara.

-50 metara plivanje perajama, ŽENE, županijsko:

1. Sanja Gigović

3. Nika Keller

8. Božidarka Matija Čerina

9. Wendy Herceg

-50 metara plivanje perajama, MUŠKI, županijsko:

3. Vanja Doboviček

-200 metara plivanje perajama, ŽENE, županijsko:

1. Sanja Gigović

4. Nika Keller

-200 metara plivanje perajama, MUŠKI, županijsko:

3. Vanja Doboviček

-4x50 metara plivanje perajama, ŽENE, županijsko

1. KPA 3. Maj

06.03.2009.

Skupština kluba podvodnih aktivnosti 3.Maj

Obavještavamo sve članove i prijatelje kluba da će se dana 28.03.2009. održati redovna godišnja skupština kluba s početkom u 18 sati. Molimo članove i prijatelje kluba da se odazovu u što većem broju te da pomognu u organizaciji skupštine i prikupljanju tombola. Svatko tko može doprinijeti nagradnom fondu tombola neka se javi kontakt osobama.

Tečaj za instruktore ronjenja

Danas počinje tečaj za instruktore ronjenja u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije (HOA-e) i Hrvatskog ronilačkog saveza (HRS-a). Na tečaj se prijavilo tridesetak kandidata.

10.02.2009.

Tečaj za instruktore ronjenja

U organizaciji Hrvatske olimpijske akademije (HOA-e) i Hrvatskog ronilačkog saveza (HRS-a), u Rijeci će se održati TEČAJ ZA INSTRUKTORE RONJENJA. Tečaj će biti održan u vremenu od 06. do 15. ožujka 2009. u Klubu podvodnih aktivnosti „3.MAJ“, Pulska 3, koji je ujedno i tehnički suorganizator tečaja.

Sve detalje o tečaju možete vidjeti ovdje...

Tečaj za voditelje ronjenja

U organizaciji Hrvatske olimpijske akademije (HOA-e) i Hrvatskog ronilačkog saveza (HRS-a), u Rijeci će se održati TEČAJ ZA VODITELJE RONJENJA R3*. Tečaj će biti održan u vremenu od 20. do 29. ožujka 2009. u Klubu podvodnih aktivnosti „3.MAJ“, Pulska 3, koji je ujedno i tehnički suorganizator tečaja.

Sve detalje o tečaju možete vidjeti ovdje...

09.02.2009.

Sastanak u vezi svjetskog kupa u PO - Fužine 2009.

Dana 09.02.2009. u 19 sati u prostorijama kluba održati će se sastanak u vezi svjetskog kupa u podvodnoj orijentaciji koji organizira naš klub. Organizacija nam je ponovno povjerena nakon što smo pohvaljeni za izvanrednu organizaciju svjetskog kupa na jezeru Lepenice u Fužinama 2007. godine. Molimo članove da se odazovu u što većem broju.

03.11.2008.

Tečaj za trenere ronjenja

Tečaj za trenere ronjenja u sklopu Hrvatske olimpijske akademije i Hrvatskog ronilačkog saveza organizira u Sisku od 14-23.10.2008. Prijave su do 8.10.2008. Svi zainteresirani neka se jave Marinu Peranu.

Sve detalje o tečaju možete vidjeti ovdje...

Tečaj ronjenja za ronioca s 3 zvjezdice

Danas počinje tečaj ronjenja za ronioca s 3 zvjezdice. Predviđeno trajanje tečaja je 2 tjedna.

14.10.2008.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji Selce 2008

Na natjecanju su nastupila ukupno 4 člana našeg kluba:

1. Đordano Bucci - kao fotograf

2. Kristijan Vitezić - kao fotograf

3. Nikša Moretti - kao model

4. Darko Blažević - kao model

Kristijan Vitezić osvojio je 2. mjesto u prvenstvu Hrvatske u kategoriji kompaktni aparati, dok smo ekipno zauzeli 3.mjesto u kategoriji kompaktni aparati.

Bilten natjecanja možete vidjeti ovdje...

A ovo su neke od predanih slika naših fotografa:

23.09.2008.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji održati će se 11. i 12. listopada 2008. godine u Selcu. Svi zainteresirani za prisustvovanje natjecanju bilo kao modeli ili kao fotografi neka se jave Kristijanu Viteziću (mob. 091/569-9603).

Službeni poziv i sve detalje o natjecanju možete vidjeti ovdje...

23.07.2008.

Tečaj za djecu s poteškoćama u razvoju

Tečaj u trajanju od tjedan dana (07.-13. srpanj 2008.) ove godine polazilo je 30 djece kojima su na zajedničkom izletu na Cres podijeljene diplome o uspješnom završetku tečaja.

Članak o tečaju je objavljen i u Novom Listu, a možete ga vidjeti ovdje...

Tečaj za početnu ronilačku kategoriju R1

Tečaj je u predviđenom roku od 23.lipnja do 04.srpnja polazilo i uspješno završilo 25 kandidata.

22.07.2008.

Natjecateljska sekcija

U proteklih nekoliko vikenda natjecateljska sekcija nastupila je na nekoliko natjecanja i ostvarila izvrsne rezultate.

Popis natjecanja i rezultate možete vidjeti ovdje...

10.07.2008.

Ljetna đita

Za ovogodišnju ljetnu đitu možete se prijaviti upisivanjem na spisak u klubu ili Nikoli Kestenu.

19.06.2008.

Tečaj R1 23.06.2008.

Prijave za tečaj R1 se i dalje primaju, ali ne za termin 23.06.2008. zbog već sada prevelikog broja kandidata. Svi zainteresirani kandidati za tečaj koji ga neće moći sada odraditi mogu se prijaviti za slijedeći tečaj putem kontakt osoba ili na e-mail kluba. Siguran termin slijedećeg tečaja je lipanj 2009. godine, a ukoliko bude još jedan tečaj u ranijem terminu svi prijavljeni će biti na vrijeme obaviješteni. Molimo sve kandidate za razumijevanje.

17.06.2008.

Otvoreni kup Hrvatske u podvodnoj fotografiji 13-15.06.2008.

Natjecalo se ispred kluba KPA Adria u Kraljevici u dvije kategorije - makro i riba. Svaki natjecatelj je predao najviše 60 fotografija iz kojih je na kraju birao po 3 za svaku kategoriju i tako na žiriranje predao ukupno 6 fotografija. Na natjecanju su nastupila 4 člana kluba te su ostvareni zapaženi rezultati. Osvojene su dvije zlatne i tri brončane medalje, te je član našeg kluba Kristijan Vitezić snimio najljepšu fotografiju ribe na natjecanju. Rezultate možete vidjeti ovdje...

Praćenje utakmica Hrvatske reprezentacije na EP 2008 u klubu

Svi članovi i prijatelji kluba su pozvani u klupske prostorije da zajedno pratimo uspjehe Hrvatske reprezentacije. Nadamo se da ćemo gledati još bar 3 utakmice :).

13.06.2008.

Izvještaji sa ekoloških akcija

Sve informacije o ekološkim akcijama u kojima su ove godine sudjelovali članovi našeg kluba možete vidjeti ovdje...

11.06.2008.

Otvoreni kup Hrvatske u podvodnoj fotografiji 13-15.06.2008.

Svi zainteresirani neka se jave Kristijanu Viteziću (mob. 091/569-9603). Dodatne informacije i službeni poziv možete vidjeti ovdje...

05.06.2008.

Eko akcija DŠNM "3.Maj" 21.06.2008.

21.06.2008. s početkom u 9:00 sati će se u organizaciji Društva za športove na moru "3.Maj" održati ekološka akcija čišćenja područja lučice Brgudi. Budući da je u akciju uključeno i čišćenje podmorja ispred našeg kluba molimo sve članove da se odazovu u što većem broju. Svi zainteresirani neka se jave Vedranu Ljubetiću (mob. 091/203-0505).

31.05.2008.

Eko akcija Mrežnica 08.06.2008.

Svi zainteresirani neka se jave Vedranu Ljubetiću (mob. 091/203-0505). Dodatne informacije i službeni poziv možete vidjeti ovdje...

27.05.2008.

Eko akcija u Bakru 07.06.2008.

Pozivaju se članovi kluba na eko akciju čišćenja podmorja Bakra u organizaciji Š.R.D. Luben. Polazak iz prostorija kluba u 7:30, okupljanje i pripremanje od 8:00-9:00 i početak eko akcije 9:00-12:00. Slijedi domjenak i druženje od 13:00 svi zainteresirani neka se jave Vedranu Ljubetiću (mob. 091/203-0505) radi prisustvovanja akciji ili dodatnih informacija.

26.05.2008.

Državno prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

Slijedećeg vikenda (31.05 - 01.06. 2008.) članovi natjecateljske sekcije kluba nastupit će u Zagrebu na bazenu u Utrinama na pojedinačnom prvenstvu u PP i BR. Sretno!

08.05.2008.

Eko akcija Beli-otok Cres 22.05.2008.

Pozivamo sve članove kluba da se u što većem broju odazovu eko-akciji koju organizira naš klub u mjestu Beli-otok Cres. Akcija se odvija u sklopu projekta "Kvarner je živ", a sve detalje možete saznati od voditelja eko-sekcije Vedrana Ljubetića (mob. 091/203-0505).

Tečaj ronjenja za početnu kategoriju R1

Tečaj ronjenja za R1 započinje 23.06.2008. godine, a sastanak sa kandidatima za tečaj se održava 13.06. u 20 sati u prostorijama kluba. Prijaviti se možete kontakt osobama ili na klupski e-mail kpa3maj@kpa3maj.hr sa slijedećim podacima: ime i prezime, broj telefona, e-mail i godina rođenja. Svi koji se prijave kontakt osobama ili na klupski mail će biti obaviješteni o terminu sastanka nekoliko dana prije početka sastanka.

07.05.2008.

Dežurstva ronjenja za članove kluba

Od danas počinju dežurstva ronjenja za članove kluba. Javiti se možete voditelju prema rasporedu kojeg možete vidjeti ovdje...

Prstenovanje supova

I ove godine u suradnji s Eko centrom Beli sudjelujemo u prstenovanju supova. Kreće se klupskim brodom 10.05.2008.

05.05.2008.

Ekološka akcija Rovinj - službeni poziv.

Svi članovi zainteresirani za odlazak na akciju neka se jave voditelju ekološke sekcije Vedranu Ljubetiću (mob. 091/203-0505) najkasnije do 15.05.2008.

EKOLOŠKA AKCIJA čišćenja podmorja u Puntu-otok Krk.

u subotu 10.05.2008. u 10:00h je Okupljanje učesnika u centru Punta. Svi zainteresirani članovi kluba neka dođu ispred kluba u subotu u 8:15h ili neka se jave Vedranu Ljubetiću radi dogovora.

24.04.2008.

Ekološka akcija Njivice, Omišalj - službeni poziv članovima

RK Njivice i ŠRD Zubatac iz Omišlja u suradnji s TZO Njivice Omišalj, Općinom Omišalj i Lučkom upravom Krk i ove godine organizira akciju čišćenja mora i podmorja.

Akcija će trajati dva dana i to 26. travnja u Njivicama i 27.travnja 2008. godine u Omišlju s početkom u 10,00 sati.

U Njivicama ćemo se okupiti na rivi ispred pošte, a u Omišlju na glavnoj rivi Uvala Pesja. Potrebna vam je vlastita ronilačka oprema i napunjene boce. Obavezno sa sobom ponesite i signalne plutače (jedna plutača po paru ronioca).

16.04.2008.

U petak 18.04.2008. će se izvaditi brod i obaviti redoviti godišnji remont. Remont bi trebao biti gotov do kraja 4 mjeseca jer se 10. 05. 2008. kreće s brodom na prstenovanje supova. Remont će se odvijati u lučici svako popodne i preko vikenda. Mole se svi članovi da dođu pomoći oko radova u što većem broju.

Popis radova koji bi se trebali obaviti te tko je za što zadužen možete vidjeti ovdje...

15.04.2008.

Već treću godinu za redom, sezonu ekoloških akcija započinjemo u Njivicama i Omišlju 26. i 27. travnja. Nadamo se da će se naši članovi kao i uvijek odazvati u velikom broju. Tri tjedna nakon toga održat će se ekološka akcija u Malinskoj. Svi zainteresirani neka se jave Vedranu Ljubetiću na broj 091/203-0505 najkasnije dva dana prije održavanja akcije.

26.03.2008.

Dana 21.03.2008. održana je 3. IZBORNA SKUPŠTINA KLUBA PODVODNIH AKTIVNOSTI “3. MAJ”. Izabran je novi predsjednik kluba - Marin Peran te članovi izvršnog odbora.

17.03.2008.

Obavještavamo sve članove i prijatelje kluba da će se 3. IZBORNA SKUPŠTINA KLUBA PODVODNIH AKTIVNOSTI “3. MAJ” održati 21. ožujka 2008. godine s početkom u 18:00 h.

više...

Popis polaznika i voditelja tečaja za instruktore ronjenja može se preuzeti na linku ispod

Eventualne ispravke i prijave ostalih osoba koje su položile tečaj a nisu na popisu mogu se izvršiti putem e-maila ili kontakt-osoba.

POPIS

13.03.2008.

U Klubu podvodnih aktivnosti „3. Maj“ se od 7. do 16. ožujka 2008. održava tečaj za instruktore ronjenja u organizaciji Hrvatske olimpijske akademije (HOA-e), Hrvatskog ronilačkog saveza (HRS-a) te KPA „3. Maj“ kao tehničkog suorganizatora tečaja.

više...

21.02.2008.

U sklopu radova koji se svakog dana odvijaju u klubu na ulazu u "mokru" prostoriju postavljena su nova vrata:

Za ulaz u prostoriju možete koristiti stari ključ jer se brava nije mijenjala.

13.02.2008.

- Pozivamo sve članove da dođu pomoći urediti klubsku predavaonu. Predavaonu moramo urediti do 01.03.2008 zbog organizaranja tečaja za instruktore. Nalazimo se u klubu svaki radni dan poslije 16i30h. Uz malo rada i druženje vjerujemo da ćemo sve završiti prije zacrtanog roka. Sve informacije možete dobiti kod Nikole Kestena i Marina Perana.

- TEČAJ ZA INSTRUKTORE RONJENJA 07.03. - 16.03.2008.

Uz Hrvatsku olimpijsku akademiju i Hrvatski ronilački savez sudjelujemo u organizaciji tečaja za instruktore ronjenja. Tečaj će se održati u prostorijama Kluba podvodnih aktivnosti "3.MAJ". Sve detalje i informacije o tečaju možete vidjeti ovdje ili kontaktirati Marina Perana.

- Dana 07.02.2008 uspješno je provedena akcija spremanja klubskog spremišta - kontejnera. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali i molimo sve članove da se i na sljedeću akciju odazovu u što većem broju.

21.01.2008.

U srijedu 23.01.2008 biti će klupsko druženje u sklopu kojeg ćemo stvari iz klupskog kontejnera prebaciti u kompresorsku. Druženje će početi u 17h.

09.01.2008.

Proteklog vikenda, 15.12.2007. članovi kluba sudjelovali su na Otvorenom prvenstvu Slovenije u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. Kao i uvijek, često smo se penjali na postolja svih visina. Iako su nas dočekale niske temperature i snijeg, nije bilo ničeg što bi spustilo motivaciju za medaljama. Najmlađa i najtrofejnija bila je Ivona Margetić: - 1. na 50 PP kat. mlađe juniorke, 3. juniorke; - 1. na 100 PP, 3. apsolutno; - 2. mlađa juniorka, 2. apsolutno na 800 PP - 1. mlađa juniorka, 4. apsolutno 50 AP Vanja Doboviček osvojio je: - 2. mjesto na 200m PP i - 3. mjesto na 400m PP Sudjelovala je i naša najnovija članica Wendy Herceg (1991) koja je očekivano ispunila sve zadatke koji su pred nju bili postavljeni.

17.12.2007.

U funkciji je e-mail kluba kpa3maj@kpa3maj.hr

09.10.2007.

Na "Otvorenom prvenstvu u podvodnoj fotografiji Kraljevica 2007." član našeg kluba Kristijan Vitezić ostvario je izniman uspjeh jer je između ukupno 144 fotografije njegova bila proglašena najboljom fotografijom natjecanja. Natjecalo se 11 domaćih i 5 stranih fotografa u 3 kategorije: ambijent, makro i riba. Na žiriranje se predalo po 3 fotografije iz svake kategorije te se ukupan plasman određivao zbrojem bodova za svih 9 fotografija svakog natjecatelja. Na natjecanju su sudjelovala 3 člana našeg kluba: Kristijan Vitezić, Dado Pandža i Mile Čubra. Najbolja fotografija prikazana je ispod teksta, a rezultate natjecanja i fotografije svih natjecatelja možete pogledati na linku ispod.

Rezultati i fotografije...

Kliknite za veću fotografiju

09.10.2007.

Uspjela je!! Naša najmlađa i najaktivnija takmičarka Ivona Margetić postala je pobjednica Kupa Hrvatske u daljinskom plivanju perajama u kategoriji mlađih juniorki. Proteklog vikenda u Varaždinu se održala finalna utrka Kupa Hrvatske. Ivona je u svojoj kategoriji osvojila prvo mjesto, dok je u apsolutnoj kategoriji za žene bila treća. Za ukupnu pobjedu trebala je nastupiti po dvije utrke u moru, dvije na mirnim vodama (jezera) i dvije u tekućim (rijeke). Pobjedama na svim utrkama sakupila je maksimalnih 400 bodova što joj je donijelo titulu prvakinje. Na finalnom proglašenju Ivona se čak tri puta penjala na postolje. Za pobjedu u svojoj kategoriji, za drugo mjesto u kategoriji juniorki i treće u apsolutnom poretku. Čestitamo!!!

05.10.2007.

U Zagrebu 19.09.2007. na 7. utrci za kup Hrvatske u daljinskom plivanju perajama naša najmlađa takmičarka Ivona Margetić zauzela je 1. mjesto u konkurenciji mlađih juniora, a 2. mjesto u apsolutnoj konkurenciji za žene.

U Medulinu 27. i 28.09.2007. održan je 39. kup HR u podvodnim vještinama na moru. KPA "3.Maj" su na takmičenju predstavljali dva ženska (Nika Keller, Dina Drakulić i Ivona Margetić, Dolores Oštarić) i jedan muški par (Nikola Lustig, Vanja Doboviček) te su bili najuspješniji klub takmičenja sa tri pehara, dva za prva mjesta i jednim za drugo mjesto. Muški par je po prvi put nastupio i na posljednjem 6. memorijalu „Tomislav Stipančić - Deda" i zauzeo 6. mjesto.

više...

21.09.2007.

Promijenio se termin dežurstava srijedom. Od sada su dežurstva punjenja boca i ronjenja srijedom od 16:30 do 17:30. Vrijeme dežurstva punjenja boca vikendom neće se mijenjati.

Arhiva vijesti

20.09.2007.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske u podvodnoj fotografiji - Kraljevica, 06-10-2007

1. Pravo sudjelovanja: Na državnom prvenstvu imaju svi ronioci sa minimalno R1, koji pri verifikaciji mogu predočiti sljedeće :

1. Člansku iskaznicu jednog od klubova učlanjenih u HRS, ili u jedan od stranih nacionalnih saveza koji su članovi CMAS-a;

2. Ronilačku iskaznicu HRS-a,

3. Ovjereni liječnički pregled, ne stariji od 6 mjeseci (odnosi se na natjecatelje HRS-a, za CMAS 1 godina)

4. Potpisanu izjavu odgovornosti;

5. Potvrdu o uplaćenoj kotizaciji-startnini.

Pravo sudjelovanja u otvorenom dijelu imaju uz navedene uvjete (osim pod 1.) i članovi ostalih ronilačkih federacija (SSI, PADI i dr.).

2. Prijave:

Ovo natjecanje boduje se za izbor hrvatske reprezentacije u PF. Prijave treba poslati najkasnije do 01. 10. 2007. g.

Svi koji žele sudjelovati kao fotografi ili kao modeli neka se jave Kristijanu Viteziću.

Propozicije natjecanja...

17.09.2007.

U organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i Kluba podvodnih aktivnosti 3.Maj na jezeru Lepenice u Fužinama održana je 5. utrka svjetskog kupa u podvodnoj orijentaciji. Prisustvovalo je ukupno 77 natjecatelja i natjecateljki iz 9 država: Austrija, Češka, Rusija, Estonija, Ukrajina, Španjolska, Njemačka, Hrvatska, Italija. Slike sa natjecanja uskoro ćete moći vidjeti i u fotogaleriji. Rezultate možete pogledati ovdje...

Results of the WORLD CUP “3. MAJ” 5th RACE IN UNDERWATER ORIENTEERING 2007 CROATIA, FUŽINE can be viewed here...

10.09.2007.

Zajednica teh. Kulture Dubrovačko-Neretvanske županije poziva nas na „Jadranske susrete ZTK“ u Dubrovnik 29.09.-30.09. Svi zainteresirani mogu se javiti Vedranu Ljubetiću. Opširnije informacije nalaze se na linku ispod.

više...

05.09.2007.

Dear friends, sportsmen and all lovers of underwater orienteering

INVITATION

We would like to inform you that CROATIAN DIVING FEDERATION and KPA «3. MAJ» RIJEKA are organising (organized) World cup “3.Maj” – 5th world race in underwater orienteering 2007 ,

date: 14.09. – 16.09.2007.

We have the pleasure to invite you at this world cup.

Dragi takmičari, treneri i svi ljubitelji podvodne orijentacije

POZIV

Želimo Vas obavijestiti da HRVATSKI RONILAČKI SAVEZ i KPA “3. MAJ” RIJEKA ORGANIZIRA 5. utrku svjetskog kupa “3. Maj” u podvodnoj orijentaciji 2007.,

datum: 14.09. – 16.09.2007.

Zadovoljstvo nam je pozvati Vas na ovaj svjetski kup.

Director of The World Cup

Veljko Karabaić

25.07.2007.

Dodani su tekstovi o sportu, natjecateljskoj sekciji, te rezultati natjecateljske sekcije i podvodne fotografije, izvještaj o ekološkim akcijama, slike broda te su izvršene manje korekcije na tekstovima.

24.07.2007.

Tečaj plivanja perajama i ronjenja na dah za djecu i mlade s teškoćama u razvoju uspješno su završili svi polaznici. Tečaj je završen u subotu 21.07.2007. odlaskom sa MB "Stari Ive" u uvalu Voz na otoku te potom u Omišalj na zajednički ručak u sklopu kojeg su se podijelila priznanja.

Polazak na gitu klupskim brodom je 27.07.2007. Gita će trajati najmanje 2 tjedna, za sve informacije obratiti se Nikoli Kestenu ili Letriciji Linardić.

12.06.2007.

Tečaj plivanja perajama i ronjenja na dah za djecu i mlade s teškoćama u razvoju započinje 16.07.2007. i traje tjedan dana. Na kraju tečaja ići će se na jednodnevni izlet brodom u sklopu kojeg će se podijeliti priznanja. Za sve informacije obratiti se Nataši Bačić.

Korisnici "Centra za rehabilitaciju Rijeka" i KPA 3.Maj 30.06.2007. odlaze na jednodnevni izlet brodom na otok Cres u Eko centar Beli u sklopu radionice "Kvarner je živ". Za sve informacije obratiti se Nataši Bačić.

Članovi našeg kluba sudjelovali su na OTVORENOM KUPU HRVATSKE U PODVODNOJ FOTOGRAFIJI 5. MEMORIJAL ANTUN GAVRANIĆ koji se održao od 08.-10. lipnja 2007. godine na otoku Rabu. Na put se krenulo klupskim brodom 07. lipnja 2007. te se dan iskoristilo za trening ronjenje i slikanje na otoku Prviću. Natjecatelj našeg kluba Dado Pandža zauzeo je 5. mjesto.

11.06.2007.

Danas je održan sastanak s kandidatima za tečaj ronjenja za R1. Tečaj počinje 18.06.2007. u 20 sati. Za sve informacije obratiti se Kristini Crancich ili Nikoli Kestenu.

 

Natrag na vijesti