kpa3maj.hr

Vijesti

29.05.2024.

Francuski kup u podvodnoj orijentaciji

Protekli vikend je naša natjecateljska delegacija u sastavu Josip Štefanić i Tina Marčelja otputovala u Francusku i nastupila na francuskom kupu u podvodnoj orijentaciji na jezeru La Graviere Du Fort u blizini Strasbourga. Ovo je bilo prvo natjecanje u podvodnoj orijentaciji za ovu sezonu, a za odlično otvaranje iste potrudila se Tina koja je isplivala vrijeme B norme za ulazak u juniorsku reprezentaciju u disciplini M-Kurs, dok je zajedno sa Iris iz SRD Viševica osvojila srebrnu medalju u disciplini MONK.

10.05.2024.

EKO Akcija Malinska

Prošlu subotu je 14 naših članova sudjelovalo na eko akciji koja se tradicionalno svake godine održava na području luke Malinska i luke Porat. Hvala domaćinima na gostoprimstvu te se vidimo i dogodine!

26.04.2024.

EKO Akcija Selce

Novu sezonu eko akcija otvorili smo prošlu subotu kad smo sudjelovali na akciji čišćenja akvatorija ispred Selca, a u organizaciji DC Mihurić (@dc_mihuric). Vidimo se i sljedećom prilikom!

27.02.2024.

1. kolo svjetskog kupa u plivanju perajama

Od 23. do 25. veljače 2024. godine u Aix en Provance u Francuskoj održalo se 1. kolo svjetskog kupa u plivanju perajama. Naši natjecatelji u sastavu Korina Mjedenjak, Tina Marčelja i Dominik Roje otputovali su u pratnji trenera Damjana Brižića te su se kući vratili s odličnim rezultatima, osobnim rekordima i bogatiji za još jedan nastup u konkurenciji s najboljim svjetskim plivačima perajama. Veliko hvala riječkoj firmi Navis Consult koja je prepoznala kvalitetu našega kluba i omogućila ovoj sjajnoj ekipi nastup u Francuskoj.

20.02.2024.

2. kolo kupa RH u plivanju perajama

Za vikend su naši natjecatelji nastupili na 2. kolu kupa RH u plivanju perajama u Rijeci pri čemu su klub predstavljali Josip, Dino, Dominik, Korina, Anastazija, Ana i Tina. Na ovome natjecanju medalje su se dijelile samo u disciplini 100 m PP u kojoj je naša Tina doplivala do brončane medalje u kategoriji seniorki.

03.02.2024.

1. kolo kupa RH u plivanju perajama

Danas je u Zagrebu održano 1. kolo kupa RH u plivanju perajama na kojem su klub predstavljali Dominik, Dino, Korina, Tina, Anastazija i Ana u pratnji trenera Damjana. Novu natjecateljsku sezonu naši perajaši otvorili su s 4 medalje, Tina sa zlatnom i srebrnom, Korina s brončanom i Anastazija sa srebrnom medaljom. Čestitamo!

30.11.2023.

EKO Akcija Brgudi

Nedavno smo održali klupsku eko akciju na području akvatorija lučice Brgudi na Kantridi. Ukupno je 17 ronioca sudjelovalo u čišćenju uz jednako toliko volontera na kopnu. Hvala i gostima iz @kpa_amfora_ koji su se samoinicjativno odazvali na čišćenje i druženje ??. Ovime smo zaključili vrlo uspješnu eko sezonu. 47 članova kluba sudjelovalo je na ukupno 7 eko akcija pri čemu smo skupili 74 pojedinačna urona. Dogodine nastavljamo u istom tempu ??.

08.11.2023.

EKO Akcija Think Green

Za vikend smo sudjelovali na 34. po redu ekološkoj akciji Think Green koju su zajedničkim snagama organizirali Klub podvodnih aktivnosti Amfora s Raba i Ronilački klub Roniti se mora iz Zagreba na otoku Rabu. Preko 120 volontera iz raznih ronilačkih klubova i ostalih udruga prikupilo je gotovo 5 tona krupnog otpada iz mora koji se kasnije propisno zbrinuo. Hvala organizatorima na pozivu te ugodnom i veselom druženju!

23.10.2023.

Otvoreno prvenstvo slovenije

Otvoreno prvenstvo slovenije u odlicnoj organizaciji DRM Ljubljana (Društvo za raziskovanje morja in podvodne športe). Prilicno mutan uron pa su fotke ambijenta bile izazov, ali i u tome je zabava.

Rezultati u kompaktu:

ambijent 1. mjesto

riba 3. mjesto

makro 3. mjesto

ukupno - srebro

Hvala organizatorima, ziriju, i cestitke natjecateljima. Ovo je ujedno i zadnje natjecanje sezone jer HRS nije u stanju organizirati drzavno prvenstvo.

19.10.2023.

IX International underwater captured competition

Nika Keller i Fisnik Sahatçiu sudjelovali su na otvorenom prvenstvu male Italije u podvodnoj fotografiji pod nazivom IX International underwater captured competition u organizaciji ronilačkog centra @dc_marco_polo_rijeka_croatia na kojemu su osvojili broncu u kategoriji kompaktnih fotoaparata. Fotografiralo se u tri klasične kategorije: makro, riba i ambijent. Hvala svim natjecateljima i žiriju u sastavu @fabioiardinouwphoto @frkadanijel i @stefanoscortegagna na ugodnom druženju. Čestitke pobjednicima!

15.10.2023.

32. Spustu Dravom

Ovog vikenda naša je natjecateljska delegacija u sastavu Josip Štefanić, Korina Mjedenjak, Anastazija Vukelić i Tina Marčelja u pratnji Damjana Brižića, nastupila na 32. Spustu Dravom u Varaždinu. Korina i Anastazija su u paru doplivale do odličnog 2. mjesta. Ujedno, ovo natjecanje je bilo i finale kupa RH u daljinskom plivanju perajama u kojem je naša briljantna Tina osvojila srebrnu medalju u konkurenciji seniorki.

12.10.2023.

EKO Akcija Porto Baroš

U subotu smo sudjelovali na eko akciji koju je USPDR Ajkula organizirala u riječkoj luci Porto Baroš. Ukupno je sudjelovalo 50-tak ronioca koji su iz uskog područja uz obalu izvukli oko 20 metara kubnih krupnog otpada. Hvala organizatorima na gostoprimstvu te se vidimo i sljedećom prigodom!

> > > >

21.09.2023.

Državno prvenstvo RH u podvodnoj orijentaciji

Proteklog vikenda naša četveročlana ekipa sudjelovala je na 7. UWPM na Rabu, u sjajnoj organizaciji @underwaterphotomarathon. Ronilo se na klasicima sjevernog Jadrana, otočićima Veli i Mali Ćutin u dobrom društvu ponajbolji fotografa i asistenata iz raznih krajeva Europe. Ove godine ostali smo bez medalja, ali vrijedi spomenuti 8. mjesto u ukupnom poretku i 5. mjesto u nacionalnoj konkurenciji Đordana Buccija u klasi kompakt fotoaparata. Čestitke svim pobjednicima, a organizatorima i ostaloj tehničkoj podršci @rkronitisemora @kpa_amfora_ @kron_diving hvala na još jednom lijepom natjecanju i prilici da se družimo s kolegama. Mi se pak vraćamo treninzima i radujemo idućim natjecanjima

16.09.2023.

EKO Akcija Volosko

U subotu je 14 naših članova sudjelovalo na eko akciji čišćenja podmorja "Čuvajmo Jadran zajedno" koja se u organizaciji Društva za podvodna istraživanja i ekologiju Aquanaut, a u suradnji s Marotti Watersport centrom te Udrugom Argonauta, održala u lučici Volosko. Vidimo se i drugom prilikom!?

08.08.2023.

Otvoreno međužupanijsko prvenstvo u podvodnoj orijentaciji

Protekli vikend održalo se Otvoreno međužupanijsko prvenstvo u podvodnoj orijentaciji na jezeru Lepenice u organizaciji našega kluba. Naš Josip Štefanić osvojio je brončanu medalju u disciplini REPERI. Istovremeno je održano i Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji za juniore na kojem je klub predstavljala Tina Marčelja pri čemu je osvojila srebro u disciplini REPERI i broncu u disciplini ZVIJEZDA. Ovo je bilo posljednje natjecanje Tine i Josipa prije odlaska na Europsko prvenstvo te im ovim putem želimo puno uspjeha na najvećem natjecanju u ovogodišnjem kalendaru podvodne orijentacije.

18.07.2023.

Mađarsko nacionalo prvenstvo

Od 12. do 16. 07. održalo se Mađarsko nacionalo prvenstvo na koje su naši natjecatelji otišli brusiti formu za nadolazeće europsko prvenstvo u podvodnoj orijentaciji. Dobro raspoložena ekipa u sastavu Tina Marčelja, Korina Mjedenjak, Anastazija Vukelić, David Kvaternik i Josip Štefanić, uz odličnu atmosferu, doma su donjeli još bolje sportske rezultate. Tina je osvojila 3. mjesto u disciplini M kurs u juniorskoj kategoriji, dok su Tina i Korina zajedno s kolegicama plivačicama iz SRD Viševica i RSK Medulin osvojile prvo mjesto u također juniorskoj kategoriji. David je u ekipnoj disciplini plivao u mješovitom timu s plivačima iz SRD Viševica i RSK Mladost pri čemu su osvojili prvo mjesto u juniorskoj kategoriji. Josip se preplatio za 3. mjesta koja je osvojio u disciplinam M kurs i paralel te u ekipnoj disciplini zajedno s plivačima iz RSK Medulin i SRD Viševica, a sve u seniorskoj kategoriji. Posebne zahvale šaljemo našim prijateljima iz Mađarske na lijepom gostoprimstvu i našim "šerpama" koji su tegli svu opremu i šatore te kuhali za gladne natjecatelje.

29.06.2023.

Državno prvenstvo RH u podvodnoj orijentaciji

Od 29. 06. do 02. 07. na jezeru Lepenica održalo se Državno prvenstvo RH u podvodnoj orijentaciji. Uz to, održalo se i finale Internacionalnog kupa. Predstavnici kluba koji su se borili za odličja na državnom prvenstvu bili su Tina Marčelja, Korina Mjedenjak, Andrija Marčelja, Andrea Saršon, David Kvaternik i Josip Štefanić. Tina, Korina, David i Josip su nastupili i u Internacionalnom kupu. U disciplini zvijezda su se vodile zanimljive i napete utrke. Tako je Tina podijelila 3. mjesto dok je Josip uspio osigurati 2. mjesto. U disciplini reperi nije falilo drame. Josip je na kraju završio na 3. mjestu, dok ostali predstavnici kluba na žalost nisu uspjeli završiti utrku. Na posljednjoj disciplini, M kurs, bilo je napeto do zadnjeg trena. Tina je završila na 6. mjestu, ali je tom utrkom isplivala vrijeme A norme za ulazak u reprezentaciju dok je Josip postao državni prvak! Josip je tim rezultatom osigurao i 3. mjesto u ukupnom poretku Internacionalnog kupa. Iako ostali natjecatelji kluba nisu uspjeli osvojiti odličja, pridonijeli su u ukupnom poretku kluba. Tako je muška ekipa osvojila 2. mjesto, ženska 3. mjesto, što je bilo dovoljno za ukupno 3. mjesto u poretku klubova! U dječjoj orijentaciji s disalicom nastuplia su samo dva, ali zato vrijedna muška natjecatelja, Dino Car i David Kvaternik. Zajedno su uspjeli osvojiti 3. mjesto u klupskom plasmanu. Žensku ekipu u dječjoj orijentaciji je predstavljala Anastazija Vukelić. Iako u samoj utrci nije imala sreće, pridonijela je ukupnom plasmanu kluba i sveukupnoj atmosferi. Čestitke svim našim natjecateljima koji su već godinama najuspješniji i najzdraviji dio kluba!

06.06.2023.

8. ronilačke igre

Na ovogodišnjim 8. po redu ronilačkim igrama koje su se tradicionalno održale u kampu Šimuni na otoku Pagu, u plivanju perajama naš Josip je u muškoj konkurenciji osvojio jedno 2. i jedno 3. mjesto, dok je u istoj kategoriji, ali u ženskoj konkurenciji, Tina Marčelja osvojila 3. mjesto. U kategoriji najbolje fotografije, nagradu je osvojio Karlo Saršon. Čestitke svima i hvala organizatorima na lijepom druženju!

04.06.2023.

EKO Akcija Malinska

Prošlu subotu je 16 naših članova sudjelovalo na eko akciji koja se održala na području luke Malinska. Otpada je iz godine u godinu sve manje, ali i dalje svake godine nove količine završe u moru što je poražavajuće... Hvala @rukavinadenis i @pelagosdiving na standardno dobroj organizaciji. Vidimo se i dogodine! ??

21.05.2023.

EKO Akcija Opatija

U nedjelju je u organizaciji @rkronitisemora održana 30. po redu ekološka akcija Think Green kojom je prikupljan otpad u podmorju gata Zert u Opatiji. Oko 140 ronioca, među kojima je bio i veći broj naših članova, prikupilo je gotovo 4 t otpada. Bravo za organizatore i sve sudionike!

11.02.2023.

Otvoreno prvenstvo Hrvatske

Protekli vikend, na Otvorenom prvenstvu Hrvatske za seniore i prvenstvu Hrvatske za dobne skupne u plivanju perajama i brzinskom ronjenju, nastupio je i naš natjecateljski tim u sastavu: Tina Marčelja, Korina Mjedenjak, Anastazija Vukelić, Josip Štefanić, David Kvaternik i Dominik Roje pod vodstvov trenera Damjana Brižića. David je u juniorskoj konkurenciji osvojio srebra na 400m BR i 100m BR te broncu na 100m BR, dok je Josip u seniorima osvojio broncu na 400m BR. Kod djevojki, naša Tina osvojila je srebro na 100m BR i broncu na 50m PP u seniorkoj konkurenciji. Osim medalja, naši natjecatelji srušili su i brojne osobne rekorde. Čestitke svima!

24.12.2022.

Sretan Božić

Sretan Božić svim bivšim i sadašnjim roniocima te svim ostalim zaljubljenicima u more i podmorje želi KPA 3. Maj! ?? Jutros smo se malo podružili uz kićenje i potapljanje okićenog bora ispred matične lučice Brgudi.

01.11.2022.

EKO Akcija Brgudi

U subotu smo organizirali godišnju eko akciju u matičnoj lučici Brgudi. Istovremeno se održala i akcija čišćenja kopnenog dijela luke u organizaciji sva tri kluba DŠM 3. Maj. Nakon eko akcije standardno smo se podružili uz klopu, cugu i lijevanje olova. Hvala svim članovima i simpatizerima Kluba koji su se odazvali, a bilo nas je stvarno puno

07.09.2022.

Državno prvenstvo u podvodnoj fotografiji

Protekli vikend, naši natjecatelji Nika Keller u ulozi asistenta i modela, te Fisnik Sahatçiu, u ulozi fotografa, obranili su naslov na državnom prvenstvu u podvodnoj fotografiji u klasi kompaktnih fotoaparata održanom u Dubrovniku! U sve tri natjecateljske kategorije odabrane fotografije osvojile su prva mjesta, pri čemu je potrebno posebno istaknuti da su fotografije u kategoriji ambijenta i ribe u kombiniranom poretku (dslr i kompakt) osvojile ukupno drugo odnosno treće mjesto. Čestitke i svim ostalim natjecateljima!

23.08.2022.

EKO Akcija Morski Prasac

Prošlu subotu sudjelovali smo na eko akciji 10. Eko Prasac koju je u susjednoj lučici Kantrida organiziralo Društvo Aquanaut . Na opće iznenađenje, s obzirom da je riječ o lučici, izvučena je mala količina otpada što je za pohvalu. Sami kraj druženja dodatno je začinio konkretni ljetni pljusak.

>

30.07.2022.

Otvorenom prvenstvu Mađarske u podvodnoj orijentaciji u Gyekenesu

Od 20. do 24. 07. Tina Marčelja (@tinamarcelja) i Josip Štefanić (@josip.stef) nastupili su na Otvorenom prvenstvu Mađarske u podvodnoj orijentaciji u Gyekenesu. To natjecanje poslužilo je kao priprema za Europsko prvenstvo u podvodnoj orijentaciji na kojem će oboje nastupit kao članovi Hrvatske reprezentacije. Na ovoj pripremi, Tini i Josipu pridružili su se i plivači i plivačice iz RSK Mladost Medulin i SRD Viševica. Atmosfera na jezeru bila je odlična što se odrazilo i na same rezultate. Tina je uspješno završlia sve discipline, s time da se u dvije po prvi puta i natjecala (MONK I ekipna trka). U ekipnoj disciplini, Tina je nastupala zajedno s Petrom V., Petrom T. i Franom iz SRD Viševica. Josip je pak u disciplini paralel osvojio 3. mjesto. Sve ovo bi bilo teško izvedivo da nije bilo tehničke podrške i navijača Jane, Andrije, Sanje i Staneta. Bravo i za Tinu i za Josipa!

14.07.2022.

Tečaj ronjenja za djecu

Ovaj tjedan vrlo uspješno je odrađen tečaj ronjenja za djecu kojeg je uspješno savladalo 10 polaznika. Bravo za ove male tečajce, njihove roditelje i starije članove kluba koji su im omogućili 3 dana uživanja pod i nad morem.

09.07.2022.

Državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji na jezeru Lepenice

Proteklog vikenda održalo se državno prvenstvo u podvodnoj orijentaciji na jezeru Lepenice pokraj Fužina na kojemu je naš klub u ekipnim konkurencijama (dječja orijentacija, velika orijentacija žene, velika orijentacija muškarci, velika orijentacija ukupan poredak) osvojio 3. mjesta. Uz ove ekipne rezultate, pojedinačno je Josip Štefanić osvojio 1. mjesto u disciplini reperi te 2. mjesto u disciplinama paralel i Mkurs, dok je Tina Marčelja osvojila 3. mjesto u disciplini Mkurs. Tina je ovim rezultatom isplivala normu i time se pridružila Josipu u reprezentaciji koja će ove godine nastupiti na europskom prvenstvu u podvodnoj orijentaciji! Čestitke svim natjecateljima i trenerima na odličnim rezultatima!

28.06.2022.

Europsko juniorsko prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju u Poznan

Od 20. do 26. lipnja 2022. godine održalo se Europsko juniorsko prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju u Poznanu (Poljska), na kojemu je naša Tina Marčelja sudjelovala kao dio reprezentacije Hrvatske. Tina je nastupila na 7 utrka pri čemu je ukupno postavila 7 novih državih rekorda! Tina je sada vlasnica novih juniorskih rekorda u disciplinama 100 m PP i 100 m BR. Također, kao dio štafete, vlasnica je i juniorskog rekorda na 4 x 100 m PP, dok je u štafeti 4 x 200 m PP, zajedno s kolegicama iz reprezentacije (Lana Kruljac, Anika Kauzlarić i Petra Tomac), dva puta postavljala novi seniorski, a ujedno i juniorski rekord Hrvatske! Čestitke Tini (@tinamarcelja) i treneru Damjanu (@d_brizo) na odličnoj pripremi i izuzetnim rezultatima na prvenstvu!

06.06.2022.

6. Underwater Photo Marathon

Nakon tri godine online natjecanja, prošli vikend vratili smo se konačno i uživo na 6. Underwater Photo Marathon s dvije ekipe u kategoriji kompaktnih fotoaparata, Đordano Bucci - Ivan Žigo (11. mjesto u croatia cupu), i Fisnik Sahatçiu - Mika Keller (5. mjesto u croatia cupu i srebro za ambijent s modelom). Veliko hvala Damir Zurub , Kathy Mih, Ronilački Klub RONITI SE MORA i Kron Diving na vrhunskoj organizaciji, natjecateljima na rezultatima i druzenju te Andreas Kron na spasenoj lampi. Vidimo se dogodine!

06.06.2022.

Trofeo Internazionale Ghirlandina 2022 Modena

Protekli vikend, na 36. izdanju Trofeo Internazionale Ghirlandina 2022 Modena, klub je predstavljala Tina Marčelja nastupivši u 4 disciplne pri čemu je osvojila 3 zlatne medalje i 1 srebrnu te time pokazala izvrsnu formu prije nastupa na Europskom juniorskom prvenstvu koje će se održati ovaj mjesecu u Poljskoj! Bravo i čestitke Tini kao i treneru Damjanu Brižiću na odličnim rezultatima!

18.05.2022.

Eko Akcija slike

Evo par slika sa više akcija održanih u zadnjih 2 tjedna.

18.05.2022.

Prstenovanju mladih bjeloglavih supova

I ove godine, od 29. 04. do 07. 05., naši su članovi kluba klupskim brodom Andrej sudjelovali u prstenovanju mladih bjeloglavih supova na strmim obalama otoka Krka, Cresa i Plavnika kojeg je organizirala udruga Grifon. Vremenski su uvjeti bili idealni pa je prstenovano ukupno 45 mladih supova, a s brodom su se prešle čak 193 nautičke milje

18.04.2022.

Državno prvenstvo

Ovaj vikend održano je seniorsko državno prvenstvo u plivanju perajama, a boje kluba su predstavljali Tina, Korina, David i Josip. Svi su ostvarili svoja najbolja vremena u svim disciplinama u kojima su nastupili, pri čemu posebno treba istaknuti Tinu, koja je osvojila dva 3. mjesta u disciplinama 50 m BF i 100 m BR, te Josipa, koji je osvojio 3. mjesto u disciplini 400 m BR. Čestitamo

07.03.2022.

Rekordi za početak 2022. godine!

Na 1. kolu kupa RH u plivanju perajama i brzinskom ronjenju, koje se održalo 20. 02. u Rijeci, naša Tina Marčelja postavila je novi juniorski državni rekord u disciplini 100 m brzinsko ronjenje. Osim ovog rekorda, svi naši natjecatelji (osim Tine nastupili su Korina Mjedenjak i Josip Štefanić) postigli su osobne najbolje rezultate u svakoj od disciplina u kojoj su i nastupili! U jedinoj disciplini u kojoj su se dijelile medalje na ovome natjecanju, disciplina 50 m plivanje perajama, Tina je osvojila zlatnu medalju i prvo mjesto u kategoriji juniorki. Bravo i čestitke svima!

08.10.2021.

Vađenje jedrilice

Uz sve ostale aktivnosti ove godine KPA 3. MAJ sudjelovao je i u vađenju potopljene betonske jedrilice s dubine od 30m. Cijeli process trajao je dva dana i, kako se može vidjeti na slikama jedrilica je uspješno izvađena, hvala svima na pomoći.

08.10.2021.

Eko Akcija slike

U subotu, 2. listopada, 10 članova kluba sudjelovalo je na podmorskoj eko akciji koju je istovremeno u akvatoriju Njivica i Omišlja na otoku Krku organizirao Pelagos DC. Hvala domaćinu na tradicionalno ugodnoj atmosferi i dobroj organizaciji. Vidimo se i do godine!

01.10.2021.

Eko Akcija slike

Proteklog vikenda u Šibeniku je održana Eko akcija čišćenja podmorja Doca i dijela Šibenske obale koju su organizirali RK Roniti se mora i Power-lifting kluba Šibenik. Članovi našeg kluba su se kao i uvijek odazvali na akciju. Nikad više ronioca nije bilo na ovoj uobičajenoj akciji na kraju sezone, njih 120 iz cijele Hrvatske uz goste iz Makedonije. Ronilo se i čistilo na dužini od oko 500 metara uz obalu i za sat vremena izvađeno je 5 tona otpada! Puno energije i volje treba da bi se očistilo naše lijepo more, zato čuvajmo ga!

20.09.2021.

24. pojedinačno juniorsko i seniorsko prvenstvo Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju

18. i 19. rujna na Bazenima Kantrida u Rijeci održano je 24. pojedinačno juniorsko i seniorsko prvenstvo Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. Boje kluba uspješno su branili Tina Marčelja, Josip Štefanić, Dominik Roje i David Kvaternik pri čemu je Josip Štefanić u seniorskoj konkurenciji osvojio 2. mjesto u disciplini 400 m brzinsko ronjenje i 3. mjesto u disciplini 100 m brzinsko ronjenje dok je Dominik Roje, također u senirskoj konkurenciji, osvojio 3. mjesto u disciplini 200 m bifin. Bravo!!

13.09.2021.

Eko Akcija slike

Proteklu subotu sudjelovali smo na 24. po redu Edukativno-ekološkoj akciji prikupljanja otpada iz podmorja Puntarske drage na kojoj je prisustvovalo 11 članova kluba. Pozitivno je što nisu izvučene velike količine otpada što znači da se svijest građana polako popravlja. Nakon akcije, druženje je nastavljeno na tradicionalnoj fešti zatvaranja obližnjeg ski lifta Krk (@cablekrk) gdje se skupilo još 20-tak članova kluba. Druženje je, klasično, potrajalo...

07.09.2021.

Eko Akcija slike

Proteklu subotu 17 članova kluba sudjelovalo je, uz članove JVP Opatija, na eko akciji u opatijskoj luci koju su organizirali Udruga Žmergo i Županijska lučka uprava Opatija-Lovran-Mošćenička Draga. Na žalost, podmorje luke je izrazito onečišćeno te je tijekom akcije u vrlo kratkom periodu i s manjeg područja luke izvučena velika količina krupnog otpada, naročito automobilskih i kamionskih guma. S obzirom na viđeno, slične akcije potrebno je ponoviti i kontinuirano održavati.

15.08.2021.

Gita 2021

I ove godine održana je tradicionalna gita KPA "3. Maj" klupskim brodom Andrej. Za razliku od prijašnjih godina ove je godine jedna ekipa išla tjedan dana prema jugu, a druga ekipa se tijekom drugog tjedna gite vraćala prema doma. U dva tjedna ronjenja obišli smo puno predivnih ronilačkih lokacija i napravili ukupno 15 urona, a i posjetili smo mnoge otoke sjevernog i srednjeg Jadrana, da nabrojimo neke veće: Cres, Unije, Susak, Dugi Otok, Silba, Olib, Pag, Molat, Ist, Premuda, Ilovik... U nastavku možete vidjeti par slika.

05.06.2021.

Eko Akcija slike

Eko akcija Morski Prasac i eko akcija na otoku Mljetu

02.06.2021.

Otvoreno prvenstvo u podvodnoj fotografiji

U organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza i Ronilačkog kluba Ugor, u Vrsaru je 22. svibnja 2021. g. održano državno i otvoreno prvenstvo u podvodnoj fotografiji. U dvije kategorije, compact i dslr, natjecalo se ukupno dvadeset fotografa. Članovi našeg kluba u sastavu Nika Keller (asistent/model) i Fisnik Sahatčiu (fotograf) natjecali su se u compact kategoriji i osvojili uvjerljivo prvo mjesto, kako u otvorenom tako i u državnom prvenstvu. Veliko hvala ekipi iz RK Ugor na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji te čestitke svim natjecateljima. Našoj ekipi puno uspjeha u daljnjem radu uz nadu da ćemo na idućim natjecanjima zaroniti u punom sastavu.

25.05.2021.

Prstenovanje supova

File i Nikola s 8.b na maturalcu. Skoro pa točno, ali to je ipak već tradicionalno godišnje prstenovanje mladih bjeloglavih supova koje se prošli tjedan održalo na strmim liticama otoka Cresa, Plavnika i Krka. Prstenovanje je organizirala udruga Grifon u suradnji s našim klubom, pri čemu je kao osnovno i jedino prijevozno sredstvo poslužio friško ušminkani Andrej. Usprkos kišnim danima koji su se izmjenjivali s jugom, burom i tramontanom ove godine je prstenovano 39 jedinki bjeloglavog supa. Udruga Grifon koja prstenovanje provodi već 33 godine, ukupno je prstenovala 1096 supova.

20.05.2021.

Remont

Par slika sa remonat klubskog broda

22.02.2021.

I dalje ronimo

Par slika sa urona u Ponikvama

Arhiva vijesti 2019, 2020

Arhiva vijesti 2016, 2017 i 2018

Arhiva vijesti 2013, 2014 i 2015

Arhiva vijesti 2010, 2011 i 2012

Arhiva vijesti 2007, 2008 i 2009