kpa3maj.hr

Svjetski kup u podvodnoj orijentaciji

30.06.2009.

3. utrka Svjetskog kupa "3.Maj" u podvodnoj orijentaciji - izvještaj

Klub podvodnih aktivnosti «3.Maj» iz Rijeke, pod pokroviteljstvom Grada Rijeke i Općine Fužine, te pod supokroviteljstvom Primorsko-goranske županije, uspješno je organizarao 3. utrku Svjetskog kupa „3.maj“ u podvodnoj orijentaciji. Natjecanje se odvijalo na jezeru Lepenice u Fužinama od 19. do 21.lipnja 2009 godine. Nastupio je 51 natjecatelj, 30 muškaraca i 21 djevojka iz 7 država. Službeni trening odvijao se u petak 19. lipnja. Uvjeti za treniranje bili su idealni tako da su sve ekipe mogle na najbolji mogući način upoznati jezero. U subotu 20. lipnja nakon službenog otvorenja startala je prva od dvije discipline, reperi. U ženskoj konkurenciji discipline reperi pobjedila je Syenickkina Katerina iz Ukrajine. Naše najbolje natjecateljke zauzele izvrsno 6. mjesto Miloš Saša (KPA Kostrena) i 7. Mjesto Margetić Ivona (KPA 3.Maj). U muškoj konkurenciji discipline reperi pobijedio je Zolotov Olexandr iz Ukrajine. Naš najbolji natjecatelj bio je Robert Čupev iz KPA Kostrene. Iako je jaka kiša padala tijekom cijelog jutra organizatoru nije smetala da uspješno završi prvi dan natjecanja. U nedjelju po puno boljim vremenskim uvjetima startala je ekipna disciplina. U ženskoj konkurenciji pobijedila je ekipa iz Mađarske, a ekipa Kluba podvodnih aktivnosti „3.Maj“ u sastavu Nika Keller, Ivona Margetić i Silvija Kamhi zauzela je izvrsno 3. mjesto i pokazala da može konkurirati puno iskusnijim ekipama. U muškoj konkurenciji očekivano je pobijedila ekipa Ukrajine. Organizator je i ovaj put pohvaljen od svih ekipa i krovne svjetske ronilačke organizacije CMAS na izvrsnoj organizaciji. CMAS-u je najavljena kandidatura za slijedeću godinu, a želja je da utrka u Fužinama postane jedna od stanica svjetskog kupa.

01.06.2009.

3. utrka Svjetskog kupa "3.Maj" u podvodnoj orijentaciji - obavijest

Klub podvodnih aktivnosti „3.Maj“ iz Rijeke po drugi put je dobio čast da bude domaćin 3. utrke svjetskog kupa „3.Maj“ u podvodnoj orjentaciji. Natjecanje će se održati na jezeru Lepenice u Fužinama u vremenu od 19.- 21.06.2009. Na natjecanju će se roniti u dvije discipline podvodne orijentacije: reperi i ekipna disciplina. Očekujemo između 80 i 90 natjecatelja iz 20-ak zemalja svijeta. Kako jedna takva utrka ima zahtjevnu organizaciju osnovan je Provedbeni odbor čiji je predsjednik prof. Veljko Karabaić, pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu.

Pokrovitelji ovog takmičenja jesu:

Grad Rijeka, Općina Fužine, Primorsko-goranska županija

Svi zainteresirani koji se žele na bilo koji način uključiti u organizaciju ove velike manifestacije molimo da se obrate kontakt osobama.

Program natjecanja i ostale dokumente možete preuzeti na slijedećim linkovima:

FUZINE KUP 2009 program

Fuzine kup poziv/invitation

Fuzine kup smještaj/accomodation