kpa3maj.hr

Natjecateljska sekcija

Državno prvenstvo u plivanju perajama i brzinskom ronjenju, Zagreb 2008.

U Zagrebu se 7. i 8. lipnja održalo pojedinačno prvenstvo Hrvatske u plivanju perajama i brzinskom ronjenju. Nastupila su tri člana našeg kluba od kojih su dva osvajala medalje. Njih točnije čak 14. Od ove se godine na državnim prvenstvima posebno plivaju i boduju discipline u kojima plivači koriste samo stereo peraje (oznaka je BF – bi fins). U takvim disciplinama (50, 100 i 200 metara) ne smije se koristiti mono peraja, dok za standardene discipline možemo i dalje upotrijebiti stereo ili mono peraju po vlastitom izboru. Pa je tako Ivona Margetić osvajala medalje u 6 različitih disciplina plivanja perajama u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji. Vanja Doboviček osvojio je po dvije srebrne medalje. Wendy Herceg ovoga je puta ostala na jedan mali korak do brončane medalje.

Rezultati

Ivona Margetić u juniorskoj konkurenciji osvojila je:

- 3 zlatne medalje

- 3 srebrne medalje

Dok je u seniorskoj konkurenciji osvojila:

- 1 zlatnu medalju

- 2 srebrne medalje

- 3 brončane medalje

Vanja Doboviček u seniorskoj konkurenciji osvojio je po 2 srebrne medalje

- 400 m brzinsko ronjenje

- 100 m plivanje perajama (BF)

Državno prvenstvo u plivanju perajama na velike udaljenosti, Kostrena 2008.

Protekli vikend, 14.lipnja, KPA Kostrena ugostila nas je na Državnom prvenstvu u plivanju perjama na velike udaljenosti. Subota koja je donjela mnogo vjetra jedriličarskoj regati Fiumanci maratoncima je stvorilo manje nevolje. Kiša i vjetar otežavali su savladavanje rute u duljini 6000 metara. Vanja Doboviček ispivao je dionicu za 1 sat i 20 minuta i postao viceprvak države. Iz kluba nastupile su još Ivona Margetić i Wendy Herceg.

Rezultati

Vanja Doboviček, 2. mjesto u seniorskoj konkurenciji na 6000m.

2. utrka za kup Hrvatske u daljinskom plivanju perajama

U subotu, 7. lipnja, na jezeru Šoderica u Koprivnici, održana je 2. utrka za kup Hrvatske u DPP. Na stazi u duljini od 3000m nastupili su Ivona Margetić i Wendy Herceg u ženskoj te Vanja Doboviček u muškoj konkurenciji.

Rezultati

Ivona Margetić: 2. u juniorskoj i seniorskoj konkurenciji

Wendy Herceg: 4. u juniorskoj konkurenciji

Vanja Doboviček: 5. u seniorskoj konkurenciji